• Harlinga

  Een mooie locatie, een gemoedelijke sfeer en alle voorzieningen binnen handbereik

 • Over Harlinga

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetut adipiscing elit

Harlinga

Harlinga werd in 1972 opgericht als wooncomplex voor mensen met een humanistische levensbeschouwing. Decennia later zijn onze appartementen en voorzieningen in trek bij een breed publiek van boven de vijftig. Echtparen, alleenstaanden, werkenden en gepensioneerden uit alle windstreken. Maar wel met één gemeenschappelijk deler:

 

Ze kiezen voor een mooie locatie, een gemoedelijke sfeer en alle voorzieningen binnen handbereik.

 

AVDW20160517-0072

 

Ons centrum telt 130 appartementen, geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. U bereikt ze via de centrale hal, met deurbeveiliging en een lift, die ook toegang biedt tot de gemeenschappelijke voorzieningen zoals de keuken, de recreatieruimte en de wasserette.

U woont zelfstandig, maar u kunt altijd terecht (een beroep doen op) bij de manager voor vragen en bepaalde hand- en spandiensten. De slaapwacht zorgt er voor dat er 24/7 iemand in het gebouw aanwezig en bereikbaar is. Wel zo vertrouwd en veilig.

Geweldig gelegen

Ons appartementencomplex heeft een geweldige ligging. Het gebouw ligt half verscholen in het groen, is uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Het terrein biedt ruimte aan een tuin, beveiligde parkeerplaatsen en zelfs een plek voor het wassen en uitrusten van uw caravan of camper. Het geheel ademt rust, ruimte en vriendelijkheid uit.

 

AVDW20160517-0087

 

Het monumentale centrum van Harlingen, met al haar grachtenpanden, winkels en voorzieningen, ligt op een steenworp afstand van Harlinga. Hetzelfde geldt voor de haven van de bruine vloot, de terminal naar de Waddeneilanden en het trein- en het busstation.

 

AVDW20160517-0134

 

Wist u dat Harlingen, aan de Westerzeedijk, een Waddenstrand heeft? En dat de havenstad aan de Elfstedenroute ligt en toegang biedt tot het Friese merengebied? Dit en meer maakt Harlinga tot een prachtige uitvalsbasis voor uitstapjes over land en water.

Van alle gemakken voorzien

Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het naar hun zin hebben, van alle gemakken zijn voorzien en zich met name veilig voelen. Daarom kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de keuken en de recreatieruimte voor het vieren van verjaardagen en partijen.

 

AVDW20160524-0097

 

In dezelfde ruimte organiseert de bewonerscommissie geregeld activiteiten. Overigens dient deze commissie ook als klankbord voor de bewoners richting het  stichtingsbestuur. Zo heeft u altijd een stem in het kapittel bij zaken die u aangaan. Denk aan verbouwingen, het aanpassen van woningen of de verhuur.

 

AVDW20160524-0087

 

Bewoners hebben ook altijd een aanspreekpunt. Onze manager heeft, vlakbij de entree, een kantoor. Hier kunt u aankloppen voor ondersteuning  en vragen. ’s Avonds en ’s nachts houdt een slaapwacht een oogje in het zeil. Mocht het nodig zijn, dan weet hij of zij snel professionele hulp in te schakelen.

 

AVDW20160524-0043

 

Voor uw veiligheid, gaat de entree van het complex om 18.00 uur op slot. Bezoek kan zich vanaf dat tijdstip melden via de intercom met camera. U kunt die vanuit het eigen appartement bedienen en de deur   op afstand openen. Over beeld gesproken. We hebben ook een intern videokanaal, waarmee niet alleen wij als verhuurder, maar ook de bewonerscommissie informatie deelt met alle bewoners.

 

Greep uit de voorzieningen

 

AVDW20160524-0065

 • Recreatieruimte
 • Keuken
 • Lift
 • Bibliotheek
 • Computerruimte
 • Biljartruimte
 • Wasruimte
 • Serre
 • Ondergrondse containers
 • Bewakingscamera’s op terrein
 • Fietsenstalling
 • Ruimte voor scootmobielen
 • Slaapkamer voor verhuur aan gasten

 

Activiteiten

Niets moet, bijna alles kan bij ons. Dat geldt zeker voor de activiteiten die de bewonerscommissie met vaste regelmaat organiseert. Variërend van een kunstexpositie, een creatieve cursus en kerstmaaltijd tot de biljartcompetitie en de klaverjasdrive.

 

AVDW20160524-0028

 

Minder actief, maar wel in voor gezelligheid? Schuif dan aan voor een kopje koffie of drankje in de recreatieruimte. Of in de even gezellige als zonnige serre. Of geniet van de zilte zeelucht, de fraaie luchten en de zachtjes doordringende stadsgeluiden in de tuin. Er is genoeg te doen en altijd iets te beleven in en rond Harlinga.

 

Prettig vertoeven..

Harlinga ligt erg rustig maar toch direct grenzend aan de gezellige binnenstad van Harlingen. Verder
beschikt Harlinga over een grote tuin waar het vooral in de zomer prettig vertoeven is.